Wellnessplein

Dierproefvrije merken en producten

In dit artikel gaan we in op dierproefvrije merken. Hopelijk helpt dit jou als schoonheidsspecialiste in je zoektocht naar een professioneel dierproefvrij merk. 

 

We behandelen vragen als:

  • Wat is dierproefvrij
  • Zijn alle cosmeticamerken dierproefvrij
  • Zijn alle dierproefvrije merken/producten ook diervriendelijk
  • Wat zijn dierproefvrije merken
  • Waarom zijn dierproefvrije merken belangrijk
  • Hoe herken je dierproefvrije merken
  • Hoe stap ik over op dierproefvrije merken?

Webecos

Webecos Elementary Skincare producten zijn oer-Hollands cosmetica. Nuchter en eerlijk. Alles wat we ontwikkelen en maken, komt uit eigen koker.
Uitgelicht

Wat is dierproefvrij

In 2013 is er een wetgeving aangenomen die het testen op dieren binnen Europa verbied. Feitelijk betekend dit dat Europese bedrijven geen dierproeven meer mogen uitvoeren.

Maar wat is nu eigenlijk dierproefvrij? Wanneer mag van een cosmeticaproduct, huid- en haarverzorgingsproducten en make-up producten gezegd worden dat ze dierproefvrij zijn? Dierproefvrij betekent zoals de naam eigenlijk al aangeeft: producten die niet getest zijn op dieren.

Dit klinkt ontzettend logisch maar toch zijn er rondom het onderwerp dierproefvrij nog heel wat discussiepunten. Is een product bijvoorbeeld 100% dierproefvrij of kan dat niet voor 100% gegarandeerd worden. Is een dierproefvrij merk ook automatisch diervriendelijk? Als jij als schoonheidsspecialiste in jouw salon dus met een dierproefvrij product wilt werken dan sta je dus voor een zoektocht. Wij willen jou helpen in die zoektocht naar een professioneel dierproefvrij merk.

Zijn alle cosmeticamerken dierproefvrij?

Betekent dit dat alle cosmetica die je in Europa koopt ook echt dierproefvrij is? Nee, helaas zijn niet alle cosmeticaproducten dierproefvrij. De fabrieken van sommige merken staan niet altijd binnen Europa, en buiten Europa zijn er andere wetten rondom het testen op dieren.

Merken die bijvoorbeeld bekend stonden om het feit dat ze dierproefvrij waren maar niet alleen in Europa verkopen maar bijvoorbeeld ook in China kunnen niet altijd waarborgen dat hun producten ook echt dierproefvrij zijn. Want fabrieken in China mogen gewoon testen op dieren en als dat de goedkoopste manier is om te produceren dan kiezen merken hier helaas toch nog vaak voor.

Uw merk hier?

Op Wellnessplein.nl staan ruim 50 professionele merken. Wilt u uw merk ook vermeld hebben? Meld dan hier uw merk aan en wij nemen zsm contact met u op.

Zijn alle dierproefvrije merken/producten ook diervriendelijk

Dierproefvrije cosmetica is vrij van dierproeven tijdens de ontwikkeling van het product en nadat het product op de markt is gebracht. 100% diervriendelijk houdt in dat een product vrij is van dierlijke ingrediënten. Cosmeticabedrijven houden zich eraan vast dat deze dierlijke ingrediënten het product beter maken en dat de dieren daar niet voor hebben geleden. Maar dat is lastig te controleren. In dit artikel richten we ons vooral even op dierproefvrij. Klik hier als je meer wilt lezen over vegan.

Wat zijn dierproefvrije merken

Zijn er dan überhaupt nog dierproefvrije merken of dierproefvrije producten? Gelukkig is er ook goed nieuws voor je schoonheidssalon hoor! Er zijn zelfs genoeg dierproefvrije merken zodat jij ruim de keus hebt met welk dierproefvrije merk jij wilt werken in jouw salon.

Wellnessplein helpt schoonheidsspecialistes in hun zoektocht naar een dierproefvrij merk. Hiervoor hebben we handige filters aangemaakt zodat je niet alleen kan zoeken op een bepaalde prijscategorie maar ook op dierproefvrij, vegan, biologisch of welk ander criteria voor jou belangrijk is.

Daarnaast willen we jou als schoonheidsspecialiste ook helpen met deze twee handige websites over dierproefvrije merken. Zij tonen een lijst met dierproefvrije merken en dierproefvrije make-up merken:

https://www.animalrights.nl/dierproefvrije-merken

https://thegreenguide.nl/dierproefvrije-make-up-merken/

Waarom zijn dierproefvrije merken belangrijk

In de strijd om goed mogelijk om te gaan met onze planeet behoort er ook aandacht te zijn voor dierenleed. Waar er automatisch veel aandacht uit gaat naar het klimaat wordt dierenleed gelukkig ook steeds belangrijker. Veel leveranciers willen bijdragen aan deze strijd en met hun de schoonheidssalons.

Jij kunt als schoonheidsspecialiste met jou salon het verschil maken door bewust te kiezen voor dierproefvrije merken en producten. Elke stap is er één op weg naar een dierproefvrije wereld.

 

Hoe herken je dierproefvrije merken

Er zijn verschillende keurmerken die aangeven of een merk of product dierproefvrij is. De bekendste zijn PETA, Cruelty Free International (Leaping Bunny) en de Vegan Society. Een merk mag dit keurmerk dragen wanneer zij voldoen aan de eisen van deze keurmerken. Hiermee wordt het je als salon iets gemakkelijker gemaakt in je zoektocht naar een dierproefvrij merk.

Hoe stap ik over op dierproefvrije merken

Misschien ben jij met je schoonheidssalon al heel bewust bezig met dierproefvrije merken. Maar misschien wil je juist na het lezen van dit artikel de stap zetten om dierproefvrije producten te gebruiken in je schoonheidssalon.

Wellnessplein is de plek voor schoonheidsspecialistes om je te verdiepen in welke producten er op de markt zijn en doormiddel van de handige filters kun je makkelijk selecteren welke merken dierproefvrij zijn.

Een tip is om het stap voor stap te doen. De producten waarmee je nu al werkt in je schoonheidssalon heb je al aangeschaft. Om alles nu meteen weg te gooien is wel erg rigoureus. Dan heb je niks meer en het is zonde van je geld. Je kan geleidelijk afbouwen in de producten die je hebt en langzamerhand meer dierproefvrije producten aanschaffen.

Je begint bijvoorbeeld met het aanschaffen van dierproefvrije huidproducten, dan de dierproefvrije haarverzorging, vervolgens de dierproefvrije make-up producten en als laatste de dierproefvrije parfum. Natuurlijk bepaalt elke schoonheidsspecialiste die volgorde zelf maar het helpt je misschien in de stap te zetten naar professionele dierproefvrije producten in je salon zonder dat je dit in één keer heel veel geld kost.

ELEMIS

Het Nummer 1 Britse huidverzorgings- en spa merk. ELEMIS is verkrijgbaar in ruim 92 landen en in meer dan 1600 luxe spa’s en salons.
Uitgelicht